NT Scan 14week

saya nak tanya perlu ke utk scan ni. saya terlepas sbb dh 14week

4 Balas

Salam, samalah dengan sayaa. Semalam sy scan sy dah 13weeks 2days. Doc ckp x nampak dah cecair belakang area tengkuk anak tu sbb dah terlepas, sepatutnya minggu lps lagi. Dan Dr pesan nnt weeks yg ke 22, baru dtg buat scan details untuk tahu baby ni okay atau tidak,tujuan NT scan ni nak tengok kalau baby ada trisomy 18,22 dan yg sebagainya. Takut ada apa apa yg tak normal.

scan untuk apa tu puan? biasa klu KK akan scan skli wktu booking. then scan balik dlm 20w untuk tgok perkembangan. dlm tempoh 21-28w boleh cuba details scan dekat swasta.

klu ada bajet buat la sis bagus. dia in between 11w-14w. but call dlu hospital or clinic u nk buat tu for details

Btw sy check di klinik swasta sis.