Scan 14 minggu

Salam semua, nak tanya skrg kandungan sy dh 14w3d saya terlepas nk buat NT scan (sebelum 14w), boleh ke saya nak scan jugak baby utk tengok keadaan baby? #firstmom #ingintahu

4 Balas

kalau scan biasa boleh je sis. takda masalah. NT scan kalau nak buat lepas dr minggu sepatutnya memang bacaan tak valid sbb cecair tu dah bertukar jd kulit. dan NT scan ni tak wajib pun melainkan parents ada masalah keturunan 😊

Scan biasa saja boleh buat sebab NT scan mmg dah tak boleh buat sebab dah lepas usia kandungan utk NT scan. Nanti buat detail scan

Boleh. Buat 2D Growth Scan je. Nanti dah masuk 18 weeks. Buatlah detail scan. Max sampai 24 weeks untuk detail scan.