8 weeks preggy

Saya nak tanya normal ke rase mcm nak meneran atau ada benda nk kuar, rase mcm nk bersalin tp x sakit bg kandungan 8 mggu.

5 Balas

saya pun sama mcm ni masa 10minggu. tapi xda bleeding, sakit senggugut mcm period, jalan membongkok sbb sakit sgt. . cepat2 jumpa doktor, doktor buat scan, doktor cek bukaan, cek kencing, ambil sampel keputihan. alhamdulillah kandungan ok, baby ok. bukaan tkda. sy makan duphaston, baru sakit tu hilang. pg jumpa doktor sis, apa2 biar dpt nasihat dri doktor.

Rasa meneran tu ermm..maybe angin.. sakit mcm senggugut kt bhgn bwah pusat ke... Awal2 kdg cm sy rse... Tp cm sy angin.. skang msak Pon lbih kn bwang putih n halia .. utk buang angin dlm bdn.

Ada alami bleeding tak.. ?? Kalau bleeding mebi ada simptom2 utk misscarriage..better sis g klnik jmpe doc chck

Sis nk meneran sebab apa? Nk buang air besar ke. X pernah pun ada pengalaman rsa mcm tu.

Tak normal. Better jmpa doctor.