cara pengiraan

Hi saya nak tanya mommu2 semua, macam mana pengiraan ya. sebab haid saya memang tak teratur dari dulu lagi, saya last period bulan 11, tapi bulan 1 saya cek dua kali 1 line saja. lepas itu saya check lagi bulan 2 harini jugak double line 😁 jadi macam mana ya nak tahu dh brapa bln. sebab takde pengalaman lagi baru first time ni 😁

cara pengiraan
2 Balas

Kena scan kt klinik ibu dan anak, inform period tk teratur jd tk boleh kira guna tarikh period. Nanti doktor akan tgk size kantung janin utk tentukan usia kandungan, dan EDD pun akan dpt ikut scan.

2y ago

Ya, better ke klinik untuk pengesahan bg haid yg tak teratur ni

Kena pegi scan sis 😁

2y ago

kena pergi check kat klinik ibu dan anak? kat sana pun boleh tahu dh berapa mnggu kan??