Assalamualaikum Mommies Semua..

Saya nak tanya Mommies semua, sbb first pregnancy saya completely different. Second pregnancy klini saya kne gastric teruk sgt2. Makan muntah semula. Jadi saya skip mkn sbb tknk muntah, muntah yg keluar tu seperti asid dlam perut. Perit sgt. Badan lemah2 cepat penat, cepat marah. Semua bauan saya tk leh hidu, mmg berpusing je rasa kepala ni. Saya tk larat betullah. Muntah smpai masuk drip air 2 kali di hospital . Apa patut saya buat ye? Minta pandangan. Thank you in advance

2 Balas

Ni ubat gastrik yg doctor bagi saya. Hari tu warded and tetibe je ade gastrik and alhamdullilah mkn ubat ni gastrik xde and pedih hulu hati pon xde. Tp bile tyn kk ubat ni x bole beli dekat farmasi. Hospital je kuar kan dengan doctor approva. Tapi dlm masa sama sye jaga jadual makan. Bfast lunch and dinner wajib makan on time. Kalu x mesti muntah balik.

Try mkn gaviscon botol purple