Bcg

Normal ker lpas cucuk bcg bby tempat cucuk tu bengkak n nampak cam bernanah.. Normal ker?

35 Balas

Ya normal.. x perlu taruh apa2 ubat.. dulu sy x tau sy taruh ubt gamat. Tpi nurse tak bagi. Sbb nurse mmg nak BCG ada tinggal kesan dkt lengan

Normal. Sbb dari hospital dorg ada bagi rujukan pasal bcg and effect kat tempat suntikan tu. Jgn usik pape kat tempat tu.

Normal sis, jgn usik. Biarkan je dia pecah sndiri, n lap je nnti. Tak yah sapu ape2 ubat

Normal..jgn letak myk gamat ke jgn letak cream ke..lotion pun jgn sapu tempat tu

Sis bca buku klinik bayi tu.. Ada panduan dlm tu. Pa yg perlu dibuat utk bcg.

Ya normal. Jangan tuam atau cucuk kasi pecah. Biarkan begitu sahaja.

Normal sis. Biasa memang akan bengkak dan bernanah. Jangan isi apa2

Normal sis.. Anak saya pun mcm tu... Jgn usik.. Nnti lama2 kempis

Sakit ke sebelum pecah nanah tu??sy frst bby..xtau…

Yup normal.. biarkn saja.. jngn boh ap2 ubt.