BCG baby ——-

Macam mana dengan BCG baby ye ? Kalau baru nak jadi BCG baby mmg akan kerap menangis ke sebab sakit ??? Mmg kite biar je ke BCG nya sampai elok ?? 😅 #firstbaby #firstmom #pleasehelp

1 Balas

Tak de masalah. Jika demam, merah, bengkak lain macam baru bawa jumpa doktor. Kerap menangis mungkin faktor lain: lampin basah, baju tak sesuai, suasana tak nyaman, gangguan bunyi, perut, sawan tangis (jika nangis lebih 3 jam tanpa henti), lapar sbb penyusuan tak betul. Boleh belajar tentang tenangkan bayi di FB baby language.