Hm

Saya nak tanya kenapa saya dah 32 weeks tapi takda bengkak kaki or rasa sakit kaki. Selalunya sy tgok ramai yg sakit sakit kaki.

31 Balas

Normal tu sis. Patut rasa syukur sangat2 takde bengkak kaki 🤭😂. Bengkak kaki tu sakit. Alhamdulillah, macam saya juga masa pregnant Allah permudahkan takde bengkak kaki, takde morning sickness. Nak bersalin pun, lagi sekali Allah permudahkan. Pukul 6.30 pagi pecah air ketuban, pukul 8 pagi start rasa contraction, pukul 10 pagi masuk dewan bedah, 10.55 pagi selamat lahirkan anak. Alhamdulillah. Syukur 🤲🏻💕

4y ago

Ya allah leganya dengar dipermudahkan segala urusan. Takecare mommy 🧸❤️

Akak klu boleh tak nak bengkak kaki dik oii...nasib lah badan kita tak sama..lain org lain ragamnya alahan sama ngandung so syukur lah klu kaki tak bengkak..mcm akak start 24w dah bengkak..smp skrg dah 30w masih lagi bengkak..doktor ckp biasa klu mcm ni bengkaknya smp nak bsalin..alhamdulillah cuma bengkak tapi tak sakit maybe berdiri lama kot buat kerja rumah..

4y ago

Aaa mungkin betul sbb berdiri lama kot. Saya ni kerja baring and bedrest ja sbbtu kot tk berasa lg. Semoga allah permudahkan semua urusan kita ya sis

sama mcm sy tahun lalu xde pun bengkak kaki cuma masa dah 38 week tu ada sekali je kaki bngkak n cramp kaki waktu malam selepas tu n sampai bersalin cramp dah x ada alhamdulilah tp bgkak kaki pula masa kena tahan dlm wad n LR n masa pantang sbb xpakai stokin hihihihi

4y ago

Ouhhh so kena pakai stokin kerap la sis kan?

Sama macan sy...sy pun dah masuk 35 minggu 1day kaki pn blum bengkak lagi pingang dengan punggun pn blum rasa sakit pun lagi...klu ank sulung hari tu 8 bulan dah bengkak dh

4y ago

Dah dekat dah tu sis, takpa kita just pantau pergerakan baby la kan? Hm

ok la tu.. means awk mst jarang berjalan n tiap malam tido pkai stokin or urut sblm tido kot.. sama je cm kawan sy.. dh nk beranak pn tgh tggu hari tp kaki okay je

4y ago

Mungkin betul jugak saya kurang berjalan and banyak bedrest sbbtu kot tk berasa sakit. Ohhh semoga allah mudahkan urusan kita semua ❤️

Saye ni tunggu hari je nak bersalin..Alhamdulillah xde bengkak kaki, dulu anak yg first ade..sampai nak cari kasut or sandal utk pegi kerja pun susah😊

Sy mula bengkak kaki masa 40 week.. bby overdue 14 hari terus drastik bengkak sampai bersalin pastu susah nak pakai selipar.. lain-lain orang kan

4y ago

Goodluck sis 💓skrg semua dah ok ka?

Myb lambat sikit saye start bengkak kaki 37mnggu klau bnyk jln n diri.. Sekali package dgn sakit tulang pelvic... Nanti ade latu.. Sabar ok sis

4y ago

Ya allah risaunya 😭 mungkin nanti akan berasa. Sbb time tu dh sarat sgt kan

Ok la tu xde bgkak kaki.. Sy dulu skli skala je bgkak kaki masa pregnant tp sy hilangkan dgn jg mkn & tggi kan kaki kat dinding tu...

Sya dah 2kali mengandung xde bengkak kaki syukur lah tu sbb tengok orang yg bengkak kaki sampai satu badan mcm kesian tak selesa

4y ago

Ya itu je soalan saya mcm tertanya tanya sakit kaki ni semua org rasa or tak. Hmm alhamdulillah kan sis