tak bukak buku pink

Saya nak tanya.. Kalau tak bukak buku pink, mmg mana mana hospital tak terima ke untuk kita bersalin nanti?? Termasuk private hospital ke?? Mohon penjelasan..

2 Balas

Nk bersalin kt private at least kene cek 2 kali before due. Mcm mana hospital nk accept kalau x de any documents/ report ? Dr mesti nk tahu risiko ibu n anak, berapa minggu mengandung. * contoh: nk drive kete, tp lesen x de. Polis bg drive ke 😅

Buku tu utk doc tau kondisi ibu dan bayi supaya dorg tau apa rawatn yg spatutnya... Npe xnk buka buku pink?