due bersalin

Saya nak tanya, kalau kita dah nak dekat due bersalin, boleh ke kita balik kg sekarang?

10 Balas

Dalam waktu PKPB ni rasanya tak boleh kalau nak merentas negeri even utk bersalin. Dan doktor pun dah dpt SOP utk tidak benarkan mana-mana ibu mengandung merentas negeri utk bersalin di kampung. Kalau kampung tu dalam daerah, masih boleh lagi dan dah nak dekat bersalin ni dah boleh buat persiapan.

4y ago

Tq info.. Plan nye mcmtu juga... Jnj dpt trus blk je.. Skrg ni nk sgah rnr pn x brni.. Mudah2an dpmudhkn jgk urusan nk blk nt.. Tq sis

kawan saya balik dari n9 ke terengganu.. alhamdulillah lepas dan selamat dah bersalin...dia balik sebelum raya haritu..ikut pada balai polis masing2 kot..

4y ago

apapun cuba apply kat balai polis dulu...bawa buku pink ngn ic.. semoga dipermudahkan urusan..amin...

Sebelum balik dinasihatkan utk buat checkup C0vid19..nanti jadi kes viral pulak mcm kt negeri Kelantan.

Boleh jeee . saya due lg 2 hari lepas je balik . sbb nnty pantang tkde org jaga so dorang benarkan .

4y ago

Sama kes cm saya..duk risau jgk ni..skrg msuk 8 bulan..dh la ank first, twin lak..😢😢

Saya balik kg time 36w. Isi borang permit rentas negeri. Alhamdulillah polis luluskan

Jgn lupa kuarantin diri 14 hari

Kena call bp dulu utk kebenaran

tu la saya pun dlm dilema

Boleh je.

Bole