kandungan pertama

Saya nak Tanya if kita pregnant kena pergi klinik ke.? Berapa bulan bru bole pergi klinik.? Sbb kandungan pertama saya xtahu sgt

12 Balas

sy 5weeks dah kena buka buku merah sbb doctor Asthma yg detect sy pregnant. dia buat urine test makmal. So pregnancy ni boleh increase risk utk asthma patients. tu yg dpt surat refer dari doc ke kkia utk terus buka buka. So kalau sis ada penyakit berisiko tinggi, elok pergi klinik awal. tp kalau sihat-sihat je boleh tunggu 10minggu baru bukak. Better sebelum kandungan 12minggu.

Buku pink atas 8w.... Klu ada bleeding p terus hsp.. swasta anytime blh p.. tp cari yg ada scan bawah(tvs)jgn p scan biasa. Rugi masa. Duit. Sebab cnfrm x akan nmpk

4y ago

Ooh mcm tu ea.. Sy hari tu ade darah stompok je, xbnyak ingtkan period, lpas urine test smua ade 2 line.. Trus pergi swasta doc kata da 5weeks.

Klau tk krja bolh lh buat 1/2 buln mengandung tpi klau krja baik 3 buln mengandung.. Doc akk sruh mcm tu jgk..

Sy tau dua line je. Buat test..terus g clinic..pastu dlm 6 weeks dh buat buku dh..

Depend klinik.. Ade yg suruh 11weeks bru bukak.. Ade yg awal.. Ade yg lmbt

4y ago

😊

I went to private during 5weeks and government during 8weeks..

Sebaik sblm 13w ..cek trikh last pms 😁

Oo mcm tu.. Tggu 3 blan la bru pegi kan

Kena pergi klinik or hospital gov.?

4y ago

Its up to u nk g gomen or private. Gomen murah tp kne sabar menunggu dgn pelbagai prosedur. Private kejap tp kne keluar duit lebih la.

Ye..5mggu da boleh buka buku pink