Temujanji klinik kesihatan berapa kali kena pergi?

Nak tanya, kalau pregnant mom yg takde masalah sgt, berapa kali ya kena pergi appointment klinik, nak prepare awal2 utk cuti semua,,,

2 Balas

sebulan sekali appointment rasmi. tapi nanti kena minum air gula, jumpa pakar pemakanan, doktor gigi, ambik ubat , hari lain2 dari yang appointment rasmi tu. so agak pack jugak sebulan tu ada 3 kali. ni untuk first time buka buku pink lah KK sy. kalau takde masalah sebulan sekali je. masuk third trimester kekerapan akan berbeza appointment tu. nurse sy bgtahu mcmtu.

1y ago

banyak jugak ye appointment dgn klinik huhu,, terima kasih puan atas komen nya ☺️

jika xde mslh sebulan 1 kali shingga kehamilan 32mgg. jika ada masalah, sebulan 2-3x. 1st visit mungkin lbh kerap; ...1. buka buku, blood text ...2. minum air gula ...3. jika GDM, perlu buat bsp 2x sebulan atau 1x sebulan boleh minta nurse berikan date lbh awal spy senang utk susun atur waktu kerja.

1y ago

baik, terima kasih puan 😊