Reject Botol Susu

Saya nak tanya, bagaimana nak bagi bayi menyusu gunakan botol.. Baby saya 3bulan 28hari tak nak menyusu gunakan botol. Dah mcm-mcm botol saya beli. Tommee tippee, pigeon, nuk, comotomo. Mula2 ok tp lepas baby sihat dari selsema dia tak nak sangat menyusu gunakan botol. Kesian ke pengasuh. Puas paksa. Dan kesian baby sebab pengasuh ckp dia minum sikit sgt. Kalau dlm sehari saya bagi 3 pack ebm, hanya minum 2 pack je.. Tu pun tak habis. Yang merisaukan saya, hujung bulan ni saya akan berkursus selama 6 hari..ada sesiapa yang boleh bantu..

1 Balas

cuba masa di rumah kurang menyusu direct.lebihkan bagi susu bdn dri botol cthnye buat masa baby btul2 tgh mengantuk.leps tidur keluarkan botol susu dri mulut

5y ago

Oo.. Suruh suami bagi botol pun tak nak.. Risaunya sb lagi 2 mnggu nak kena g kursus.. Nnt saya cuba Sebelum ni bagi mmg meronta2 menangis, saya ambik elok pulak dia diam