Botol Susu

Hai mommies. Ada sesiapa boleh bantu untuk share experience macam mana nak ajar baby minum botol susu? Anak sy dah 3 months and suddenly reject botol after sunat. Husband tlg bg pun dia tanak. Asalnya botol tommee tippee, now tukar ke pigeon. Kalau terus hantar ke nursery, agak2 dia nak tak minum dengan orang lain? Thank you mommies.

2 Balas

mula² mmg susah tp mak ayah kena tabah sampai ank dh betul lapar sgt pandai dia mula hisap dh.. -utk yg breastfeed..waktu cuti kat rumah cuba siang bagi botol mlm direct xpa..harus biasakan time kerja kita siang seperti ank kat nursery minum botol..mlm bw balik bolehla mak rehat bagi direct xkisah..tp akan ada tempoh berlaku nipple confuse tu biasa sbb mnyusu dari botol ank mnggunakan kurang tenaga brbanding mnyusu dgn payudara..bila dh biasa botol ank ada masanya reject direct breastfeed ada baiknya ajar botol bila sibuk dapur atau outstation.. selagi ank xboleh botol ibu susah nk tinggalkan ank kat pengasuh..terutama ibu bekerja

1y ago

mak jgn tunjuk muka tinggal sehari utk suami bagi botol

Cari puting yg leper.