Menangis selepas menyusu botol

Salam mommy. Baby saya dah 2 bulan 8 hari. Menyusu botol dan df juga dripada awal lahir. Tapi lepas menyusu botol mesti sllu menangis walaupun sebenarnya susu dah bgi cukup. Susu formula Enfalac, Frisolac, Dutch baby ke tetap menangis lpas menyusu. Bgi susu yg dah pam dlm botol pun akan menangis lepas menyusu. Pakai botol pigeon, tommee tippee, avent pun sama je. Mmg akan menangis lpas menyusu. Tpi bila direct feeding elok je. Kenapa ye? Ada cadangan tak nak buat mcm mana? #firstbaby #ingintahu

3 Balas

sama macam anak saya.. nak masuk 3 months.. lepas botol dia nangis .. tapi lepas burp dia dah tak nangis..😅

7mo ago

Kan. Kadang tu biar je dia nangis sebab klau bagi susu lagi takut overfeeding.

Awak ada cuba burp baby tak lepas menyusu. Mungkin dia tak selesa kot perutnya.

7mo ago

Ada. Sllu lpas menyusu tu mmg akan bgi burp sbb baby jenis kerap muntah susu. Tpi lpas menyusu tu letak kat bahu nak bgi burp tu la dia menangis mcm x cukup susu walaupun sbnrnya ckup dah 😅

Tambah bagi puting..trylah😃

6mo ago

Sama2 sis