Asid Folic

Saya nak tanya asid folic mmg satu hari 1 kali sahaja ke ambik? Kalau ambik 2 kali sehari boleh ke?

21 Balas

Kalau yg tgh nk conceive mkn sebiji sehari..sampai la prgnant lps buka buku pinin dan dapat nasihat nurse atau doc baru tukar ikut yg disarankan. Buat masa ni sebiji sehari dah mencukupi.

Ikut arahan nurse sis. Mcm sy nurse arahkan makan sebiji sehari sahaja. Sy ambil 4 serangkai. Setiap jenis kna makan sebiji.

Sy baca klu trlebih asid folic pulak blh jdkn baby jd autisme. Tp kita dia yg baik2 spya baby sihat akal dan tubuh badan

Amik 1biji shari,,,tp mase anak yg no 3,nurse pnh suruh sy amik 2biji sbb hb rendah

ikut penerangn doc atau pd kotak..kbiasaanya hnya sekali sehari dan 400mg.

rasa nya dalam sehari badan kita hanya memerlukan bbrp mg saja.

Rajin pulak awak nk mkn ubt 2x shri... 🤗

1biji sehari shja disarankn nurse..

Saya ambil skli je sis,lepas mkn..

Rasanya sekali sehari da cukup...