Muncung itik vs seluk

Hi, saya nak tanya.. Antara masukkan muncung itik dan kena seluk mana lagi sakit ya? Ada ibu2 yang berpengalaman boleh share tak? Huhu

11 Balas

Dua2 sy pernh kna serentak spnjg sy hamil sb ms tu bleeding tkut ada buka jln jdi kna seluk pstu yg mcung itk tu kna swab amik smple keputihn.. sy kira ada 4x sy kna seluk n mncung itik tu now skrg sy 33 mnggu so mnggu depn 34 mnggu kna lgi msuk mncung itik sb nk swab gitu lah gomen kn ada je bnda nk buat pdhl dh thu result ape.. ermm bertabh lah wahai hati demi ank dlm kndugn.. yg sy risau tkut dh msuk mncung itik nti buka jln nk berank lak aduhaii.. sabr jelah..😩

sy p3nah kna muncung itik sbb cek jalan time 8bulan lebih .. jalan bukak 3cm dh awal2 😬 bg sy stakat ni muncung itik takd3lah sakit mana cuma jangan kemut jaa .. sbb kalau kemat mmg akan sakit .. seluk belom lg sbb belom beranak 😬 tunggu masa jee skrngg

dua2 biasa saja bagi sy,xdelah sakit sgt..cume muncung itik tu rsa berangin laa kat bwah..😄 better seluk ag la, boleh tlg cepatkan bukaan mudah2an.. biasa proses dia skejap jek..dlm 5-10mnit siap laa..

sy dh rsa dua-dua. bergantung pd doc / nurse yg menguruskan. rsa senak tpy x la seteruk yg dibygkan . just rilex dgr arahan doc, bersedia.elak keraskan anggota badan.

seluk tak lah sakit sangat. cuba tahan nafas dan jgn kemut masa doktor seluk tuk cek bukaan. sekejap sgt doktor seluk tuk cek bukaan..

seluk sakit skit..muncung itik tu biasa2 je..cume kalau boleh kena relaks dn jgn tkot..tdk mmg akan rasa mcm sakit..

4y ago

xlama sgt pun..sbb kdg tu doktor nk cek laluan.kita tu dh buka berapa..cume kdg2 rasa xselesa bila ade doktor lain pula yg cek..selagi xbersalin mmg setiap jam akan ade doktor yg cek berapa bukaan cm kita..

Saya trauma kena seluk. Muncung itik takdela sakit mana pon.

4y ago

Huhu kannn, senak semacam 🥺

seluk sakit cikit muncung itik takde la sakit sangat

Seluk lg sakit..tmbah2 klu kena induce 😣

sy rsa dua2 pn skit..tp skit yg blh than lg..

4y ago

Oh yeke, kalau kena seluk tu lama tak puan?