Folic acid

Hi. Saya nak tanya. Akan ada effect tak kalau saya makan vitamin yg tiada folic acid.? Saya dibekalkan vitamin maltofer sebelum ni dan apabila habis, suami hanya beli di farmasi. Jadi, pihak farmasi beri saya vitamin maltofer tapi tiada kandungan folic acid di dalamnya. Dah 30 hari makan baru perasan. Ada sesiapa ada pengalaman yang sama.? Usia kandungan sekarang 21 weeks.

1 Balas

hai mommy. beli jenis ni dah ada folic acid dalamnya. semoga baby takde masalah dan folic acid tercover la drpd apa yg mommy makan sblm ni.

2y ago

Awalnya saya memang dapat jenis ni. Tapi bila beli di farmasi, saya dapat maltofer tapi yg tiada folic acid. Kotak pun sama cuma tiada tulisan "Fol" di belakang tu. Bila saya beli dia fatmasi lain, baru tahu sebenarnya ada 3 jenis. 1 liquid, 1 tiada folic acid & 1 lagi yg ada folic acid.