Maltofer dan acid folic

Hai saya pregnant 31 weeks, saya nak tanya kalau kita makan maltofer perlukah kita makan acid folic tambahan atau tak perlu? Sebelum ni semasa awal hamil saya makn obimin dan acid folic tapi HB saya semakin hari semakin drop, jadi saya baru nak cuba maltofer, perlukah saya makan acid folic? #pleasehelp #anaksulung #newmom1stbaby #perlubantuan #perluinfo

6 Balas

Saya makan maltofer juga, 3biji selepas sarapan. Walaupun dah ada folic acid dlm tu, sy tetap makan pill folic acid. Sbb KK yg bagi. Sekali dgn vitamin b complex, supaya badan ada tenaga

Maltofer ada dua jenis, satu yang maltofer fol (dah ada acid folic) satu lagi just tulis maltofer saja, pernah dengar doc cakap kalau jenis yg ni kena makan acid folic juga.

kalau dah amik supplements iron kena makan sekali buah/ intake vit c...baru penyerapan iron Tu tinggi so HB in sya Allah naik

saya mkqn smua dh x naik jgk hb last iberet jgk yg menyelamatkan sy ..sis blh cuba iberet

10mo ago

tq sis, saya try

Dalam maltofer dah ada acid folic

10mo ago

terima kasih info👍🏻

xperlu

10mo ago

terima kasih info👍🏻