sekadar berkongsi....

Hello all...saya just nak share..byk soalan2 pasal bila nak dapat zuriat...well, sy bukan pakar atau doctor..cuma nak share sikit perjalanan kehamilan sy. Sy kawin Dec 2018, and lepas 8 bln kawin baru sah hamil. Ramai juga org tny dalam tempoh 8 bln belum Ada news tu..saya pun malas nak jawab ..cuma mampu ckp insyaAllah sampai Masa Tuhan akan bagi rezeki, semua ni pasal Masa..guys, terus terang sy ckp, saya mula bersama suami pada bulan 5, puasa waktu tu.. itu la pertama Kali bersama..that's why sy pun risau mcm mn nak dapat anak kalau benda tu pun x buat lagi...? Sebab saya asyik nak mengelak, sampaikan saya dpt rasa kekecewaan suami.sy jadi takut sgt pengalaman Kali pertama tu...haha...sepanjang berkawin, suami x Ada la masalah kewangan, cuma sy yg terlalu bermasalah...credit card beribu hutang, personal loan jgn ckp la...sy selalu rasa x cukup..lepas gaji...tolak2 commitment yg tinggal pd sy hny rm150 ???...sy sgt2la tersepit waktu tu...sy mohon doa sgt2 dekat Tuhan mcm mn nak settle hutang Dan Ada saving sendiri...takkan nak harap duit suami...then bulan 7 tu...sy minta consultation dari AKPK...Dan Alhamdulillah,lepas enroll program DMP...kegusaran sy terus hilang..sy dah boleh plan saving utk family ..?...baru la saya rasa tenang...Dan boleh bernafas utk menjalani kehidupan yg x stress ...lps tu Masa birthday husband 01/09/2019 sy tny dia nak hadiah apa, dia ckp la nak anak ..waktu tu sy just senyum and sy mmg dah bersedia...sebab kewangan bukan lagi issue...and rupanya ..bulan 8 tu mmg dah pregnant... Alhamdulillah ...skg 3 bulan hamil, dpt Pula rezeki yg lain...jadi, apa yg saya lalui semua ni , Ada hikmah Dan menguatkan lg kepercayaan saya pada ketentuan Tuhan...Tuhan bagi saya rezeki at the right n perfect time...bila saya dah Tak Ada issue kewangan ...bila saya dah mampu buat saving 1500 sebulan..so guys...terutama yg baru kawin...jgn stress sgt bila nak dapat anak. Tak kisah dapat anak awal , or later...just go with the flow...berusaha and percaya rezeki tu dtg pada Masa yg betul2 ngam.waktu tu Kita rasa bersyukur nya dengan segala apa yg Allah beri.. Sayangnya Allah pada semua umatnya ialah bila doa Kita Tak diperkenan pd waktu yg Kita nak, tanpa Kita sedar rupanya Ada hikmah atau benda lain harus Kita settle sebelum doa diperkenan ....semoga semua bersabar menunggu cahaya Mata...Dan pd yg belum, insyAllah , just keep positive, strong and never lose hope. Yg penting Kita kena yakin dengan Allah. That's all. Have a great day guys. ????

1 Balas

Thank you for sharing sis =) yours is a very encouraging and uplifitng story!