PUASA IBU MENYUSU

Saya nak minta tips untuk ibu yang menyusu untuk ganti puasa 😊

1 Balas

sahur kena pastikan makanan tinggi khasiat. banyakkan protein, buah dan sayuran. overnight oats pun boleh cuba. malam sebelum tidur, carik kurma rendam dalam susu dan sahur tu kacau dan minum. ni wajib sbb mmg ni la yg bagi tenaga sampai berbuka. rendam 3-5 biji kurma. makanan masa berbuka pun penting juga. jgn terus ambil yg pedas/masam/bersusu sbb takut pedih perut. mulakan makan dgn sikit dulu. setengah jam lepas tu baru sambung lagi makan. jgn ambil terlalu banyak manisan/kuih muih bergula. nak kena reserve perut utk benda yg berkhasiat supaya kekal bertenaga. kalau ambil gula tambahan akan jadi lagi lemau. so far saya buat gini masa menyusu sebulan puasa penuh

4mo ago

Susu keluar macam biasa? Atau kurang?