Ibu menyusu badan puasa

Xlama dah nak puasa ni .. ibu menyusu badan boleh share x pengalaman .. drop ke susu kalau puasa ..

4 Balas

Saya puasa ganti skrg ni.. yang saya perasan, susu tak drop sbb puasa. Tapi drop kalau saya penat sgt. Contoh malam tu takleh tido, esoknye susu drop. Kalau malam tido okay, sahur okay.. susu pun okay je. Cuma dh petang tu, penat la sikit badan. Rasa nak pengsan hahaha

tidak pun.. selagi tiada kemudaratan yg betul² mudarat wajib kita puasa.. sahur mkn nasi.. minum air kosong bnyk.. mkn kurma.. doa pd Allah permudahkan urusan puasa.. mindset tetap +ve😊

sy pernah cuba puasa tahun 2021. anak kerap gigit puting je. then dia kerap Minta Susu sambil menangis2. terus ibu sy suruh buka puasa

saya pun ibu menyusu..anak baru 5 bln puasa ni.. tak sabar nak puasa, jom kita cuba..