Ganti puasa untuk full bf

Hi ibu ibu.. boleh bagi tips tak macam mana ya nak ganti puasa bagi ibu yang full breast feeding? Anak baru 4 bulan dan bayi lelaki.. memang kuat menyusu.. kalau ibu tak makan air susu akan berangin ke buat anak sakit perut ke? #ingintahu #firstbaby

6 Balas

kalau nak tips utk puasa ganti bg ibu menyusu awak boleh follow lactation counselor puan nadmasrom, puan norfazila dn puan ika nabella. dorang ada share tip utk puasa ganti. awak dengar mana pula dah susu boleh berangin. adoi la. mengarut ja tu. awak nk minum air sejuk or ais pon boleh xde effek ke baby awak pon.

boleh je puasa sis, takde lah susu berangin, kalau baby kuat menyusu kena sahur & hari nak puasa tu jangan buat kerja rumah banyak sangat (ni tips dari kwn saya) sbb baby saya pun kuat menyusu inshaallah slow2 and boleh ganti puasa selang seli

Hai. Takda berangin. Boleh berpuasa. Tips serba sedikit sahur tu dilewatkan tapi jangan sampai sahur waktu dah azan. Berbuka pun kena awal buka bila dah azan. Kena minum air banyak semasa sahur dan berbuka

mitos je berangin.. puasa shj spt biasa. waktu sahur mkn nasi minum horlick dan air masak bnyk. mkn kurma jgk

Hi. Boleh je berpuasa jika ibu larat. Know your limit ya. Tidak berangin pun ibu, MITOS.

bole je puasa..minum air banyak..