Susu Drop Teruk Bulan Puasa

Saya nak minta support dari mommies out there. How is your puasa. Semoga semuanya baik2. Susu saya drop sangat2 bulan puasa sampaikan bila pum p tak samapi 10 ml. Kadang satu dua titik. Saya yang tak pernah ponteng puasa selain time period terpaksa tak puasa sebab nak increase milk supply. Tapii... anak saya takmau dah terus melengkap dengan saya. Dia nak botol ja sebab dia rasa susu saya tak laju. Anak baru 3 bulan. Sebelum ni dengan kakak dia saya puasa juga tapi tak kena reject pun macam ni.. Anak saya kadang belum hisap lagi susu badan tapi dia taknak dah. Dia nak botol juga. Macam mana nak bagi dia nak balik. Saya kalau boleh taknak tukar pada full formula. Sedih sangat bila tengok dia reject saya dan mengamuk2. I see myself as a failure and helpless. Kalau saya stop dulu botol feed dia and try to direct feed dia as much as possible will it work? Tapi tu la dia kadang lapar sangat2 sampai meraung2. Saya taknak jadi ep mom sebab takut tak boleh committed. Buntu. Tolong please. 😭😭😭😭

3 Balas

Cuba try ni.. saya baru minum 1 kotak je bulan puasa ni.. alhamdulillah susu meriah, puasa pun belum tinggal..