Pregnancy poor gap

Saya nak minta pendapat mommy sekalian , sy baru dpat tau sy pregnant 5week . Anak prtama bru berusia 1 tahun 2 bulan bersalin scara czer , ada tak sama mcm sy , nurse kk akan bising ke nty ? Ada potensi x nk brsalin normal utk anak kedua ni ?

6 Balas

Sy dulu pun sama anak first czer baru umur 1tahun sebulan dpt tahu prgnant lg..nurse akan ckp la tapi xbising, die nasihat.tpi bergantung nurse kt kk tu la jenis mcm mne..anak kedua boleh normal tapi doktor xkn bgi tahan contraction lama sgt,, kalau lebih kena czer.sy alhamdulillah selamat bersalin normal anak kedua..

benda dah jadi kalau bising pun boleh buat apa je. masuk telinga kiri keluar kanan. kalau pakai perancang tp mengandung, anggaplah rezeki. kalau rancang sendiri, lepasni kena beringat yg nk rancang sendiri mestilah ada ilmu, guna double triple protection. nanti 8-9w pi scan & buka buku.

tak perlu takut kalau nurse bising. pergi je buka buku. yg penting doctor dpt pantau awak dn baby. bab nk bersalin normal nnt nk dekat2 dgn due date awak akn cuba doctor pakar utk check previous scar awak. masa tu nnt doctor akan tentukan awak boleh bersalin normal atau x

Kebiasaan kalau anak pertama czer kena rancang jarak 3tahun. Kalau ngandung lg mmg kk akan bising. Kalau tuan badan ok takpela itu rezeki dri Allah. Cuma bahaya kan diri awak.

11mo ago

*tgk pada si ibu

sis ada ambik perancang ke ? perancang apa ?

nanti doc akan check. follow je.