35minggu dah sekarang

Saya nak brtnya ada x yg sama minggu dngn saya tp dh merasa contraction.boleh shsre x pglman smua..saya dri semlm sakit prut mnucuk mcm datang bulan kejap2 sakit lepastu ok balik ..tp xda tanda drah atau air ktuban trun..

6 Balas

Saya pernah rasa. Plus dgn cirit birit (tapi 3-4 kali je ulang alik toilet). Tapi sakit perut memulas dia perghh sampai gigit bantal la 😂. Bila tktahan sangat saya terus pegi hospital bahagian pac tu untuk check. Lebih kurang 4-5jam jugak diorg monitor. Check smua benda la, last last ada air kencing kotor sikit. Tapi bila baca dalam apps ada orang share tu tanda tanda false contraction je

Sama 35 weeks. braxton hicks. Kita mmg akan rasa mcm contraction. Tapi sebenarnya body kita tgh get ready untuk bersalin. Tulang bontot semua get ready nak meneran nanti. So tu mcm percubaan contraction lah sebelum contraction yg sebenar hehehehehe. apapun kalau terlalu kerap rasa mcm tu, better pergi hospital terus 💓

klau stkt sakit saje mgkin blum smpai mase lg kot.klau dh ade tnda kuar something sakit better get ready.ade je yg 35w dh nk bsalin.bkn pe,klau false contraction buat sakit ibu je pi spital.cek jln ape semua,seram jgk bile pk tu.klau jln dh bukak msti ade kuar something kn.

Tanda false contraction . Tapi sis alert ya takut kdg lain org takda turun darah atau air ketuban , know2 dah bukaan besar . Kalau sakit yg teramat drpd biasa terus ke hospital yaa .

sy baru je jadik masa nk masuk 36w... perut mengeras dari pukul 12 sampai 5 pagi...tp esoknya ok so sy tk pegi hospital pun....nurse ckp baby first mkg suka main2 kdg2...

sy dlu pon cmtu...mlm2 nges...suami la tlg pjuk bby kt dlm..