mengandung lagi

Saya mengandung lagi selepas 4 bulan melahirkan anak . Apakah risiko nya? Bercampur baur perasaan

36 Balas

sy mengandung balik bila anak sy berusia 3 bulan. risiko itu ikut badan masing2 je sis. cuma doc akanbebel la sbb rahim masih belum sembuh lagi. sy br je melahirkan bby boy 36w secara czer sbb masalah uri bawah dan mengalami pendarahan tiba2.

Rezeki tu. Sye ank bru 11 bln da dpt adk.. Kuat kan mental. Kalo sis xlarat, sis bole ajar ank minum botol. Biar la org nk kate ape. Bnde da jdi, xkn nk ggurkn plk. Kesian bdk yg xberdosa tu.. Kuat kan semangat ok. Rmai je yg jdi mcm ni

5y ago

Btul tu. Control kalo xmkn ubt pon xbole. Sye pon mkn perncang awl2 tpi xbole go sbb byk kli lupe.

Saya pun skrng ni tngh pregnant, nak due dah. Anak baru nak masuk 15 bulan 😅 Misi cuma nasihat la untuk rehat lepas no. 2 ni. InsyaAllah kalau badan kuat, physical mental kuat, semua ok. InsyaAllah.

Allah...seram nya..tp kesian ank nti xckup perhatian.mak pun xckup rehat lg..kalau pikir rezeki yer mmg rezeki.mental kuat x?.jgn ank lahir nti terlepok ank sbb pnt ngntok ank mragam mak pnt xckup..pesan jer

5y ago

Klo sis yg hadapi mcm ni, mmg nak org bagi ayt dusta cmni ke?? Nak sruh sis ni myesal dgn anak kandungan dia ke? 😪

Memang la rezeki.. Tpi tulah pentingnya family planning.. Tp klau bdn kuat xpa.. If czer bfore mmg x galakkn nk branak jarak dkt.. Brisiko utk ibu.. Sbb tu nurse sllu pesan mesti merancang slps bsalin..

5y ago

Dah mengandung pun sis. Doakan sahaja sis ni dan baby baik² sahaja.

Kalau ikut perubatan, rahim kita belum sembuh sepenuhnya lagi. Tapi jangan risau sis, orang dulu2 pun anak setahun satu. Semoga dipermudahkan urusan ye dan tahniah 👏🏻💕

Mak sy bru 2 bulan lepas bersalin. Pregnant lagi. Kami 3 org mcm tangga. Sulung lahir Jan 1990, kedua April 1991, ke3 May 1992 😂 ke4 ke5 gap dua tahun.

5y ago

Aah tu laa. Alhamdulillah sht je. Heheh. Bukan apa. Allah lagi maha mengetahui. Anak tu rezeki dr Allah.. Tp klau kita x sihat bole memudaratkn. Tu kena merancang la..

Xpe sis 2 rezeki....doa yg baik2...fikir yg baik2...sye mcm 2 alhamdulillah Allah mdah kan...anak sye sihat...cme sis kne mkn yg baik2...jgn skip vitamin doc kasi...

Huhuhuhu sye pon tgh risau. Baby 4 bulan tapi check upt mcm positif. Nk pergi klinik confirm kan pon takut 🙈. Padahal bila bersama ade protection.

Hmm sis xrasa terlalu cepat? Sory sis.. Just ask.. Takut nt nurse marah.. Mmg rzki juga sis.. Takkan kita nk tolak pula kan.. Banyakkan rehat sis..