Tips elak buasir awal kehamilan

Saya mengandung baru 8 minggu, tadi bila buang air besar keluar darah, mungkin buasir, normal ke ibu baru mengandung kene macam tu ? Ada tips mencegah tak ?

6 Balas

darah banyak ka sis? sebelum mengandung dah ada buasir ka? sbb baru 8 minggu awai sangat nak ada buasir.. biasa buasir jadi kat wanita mengandung sebab selalu sembelit ditambah dgn tekanan bawa bayi yang makin membesar dengan selalu meneran waktu membuang.. cara nak cegah buasir kena makan yang byk fiber mkn buah dgn sayur.. buah oren bagus.. tak pun kalau teruk sembelit beli lactulose, safe in pregnant.. takot darah tu bkn dari tempat mebuang takot pv bleeding.. kalau byk better jumpa doktor

2y ago

ya, sblom mngdung ad isi tkeluar dp dbr, tpi tk pernh bdrh, tq utk tips, sya dh jumpa doc, saranan mkn byk syur hijau

minum susu ibu mengandung anmum. sllu sy minum sblm tdr. pagi mst pg tandas. n sy amal dr awal mengandung sbb sy sembelit skrg sdh masuk 9bln.

tak normal. gi la klinik. awak hamil tu. tak berani nk bg tips amalkan senaman kagel sesuai utk hamil atau tak

2y ago

alhamdulillah, moga cpt sembuh

sy pun samaaa.dari smlm membuang kluar darah. rasanya mcm buasir kt dlm.... mmg kne jumpa doc ke eh.. kndungan 6w..

2y ago

ni harini xda dah. tp nanti nk jumpa doc jugak kut sbb kluar coklat2 pulam. haritu ada coklat2 dgn darah fresh, doc bg ubat kuat rahim. ni ada semula coklat2. ke normal je ye?

macam saya ad masalah buasir tp time mengandung saya amalkan makan tembikai

2y ago

Dr cakap jika ada masalah buasir dan sembelit jgn makan buah tembikai sebab nanti najis kembang lg susah kita nak membuang. makan limau, betik bykkan sayur hijau.

awal nau kene buasir..

2y ago

badan lain-lain sis