Tips elak buasir awal kehamilan

Saya mengandung baru 8 minggu, tadi bila buang air besar keluar darah, mungkin buasir, normal ke ibu baru mengandung kene macam tu ? Ada tips mencegah tak ?

6 Balas

darah banyak ka sis? sebelum mengandung dah ada buasir ka? sbb baru 8 minggu awai sangat nak ada buasir.. biasa buasir jadi kat wanita mengandung sebab selalu sembelit ditambah dgn tekanan bawa bayi yang makin membesar dengan selalu meneran waktu membuang.. cara nak cegah buasir kena makan yang byk fiber mkn buah dgn sayur.. buah oren bagus.. tak pun kalau teruk sembelit beli lactulose, safe in pregnant.. takot darah tu bkn dari tempat mebuang takot pv bleeding.. kalau byk better jumpa doktor

2y ago

ya, sblom mngdung ad isi tkeluar dp dbr, tpi tk pernh bdrh, tq utk tips, sya dh jumpa doc, saranan mkn byk syur hijau