Berapa usia kandungan dapat rasa pergerakan baby?

Saya mengandung anak sulung, dah 4 bulan lebih. Tapi still xrasa pergerakan baby... Atau mungkin baby ada buat pergerakan, cuma saya yg xperasan.

12 Balas

ikut org jugak, lain ibu lain pengalaman..nak kata anak sulung lambat rasa pun tak jugak sbab sy ank sulung awal dah rasa. tunggu je,nanti dah start rasa sampai herot perut pun bleh nampak..

sy harini 18w 4d pegi check up td..misi tanya ada rasa pegerakan bby dh ke..sy kata tkde😂 atau mungkin sy tak perasan..sbb kulit jenis tebal

Saya dah 18 week baru dapat rasa,rasa dia mcm ada ulat..tapi kejap-kejap jea..,seronok ada pengalaman tu.

Sy 5bulan lebih nk masuk 6bulan baru rse baby bergerak.. Ank sulong.. Skrng dh 8bulan lebih...

anak sulung lambat skt... masa 5bln lebih baru rasa... skrg anak ke 3... 3 bln lebih dah rasa....

sama lah kta. sya pun blom rasa pape. excited nak merasa tapi blom lagi masa nya 😂

sy 22 mgu anak first baru rasa gerak. ikut org2 jgk rasa cepat or lambat

around 17 weeks dah rasa kalau saya, setiap orang lain lain

saya pon da 18 minggu 4 hari still xrasa lagi

sye dpt rasa pergerak baby 3bulan