Bleeding

Saya mengandung 5week 6hari..tp dah bleeding 6 ari dah... Ade petua tak untuk Hentikan bleeding ni.. Saya dh scan Baby masih ada lagi dalam rahim

7 Balas

Saya bleeding jugak start W4 lebih kurang 10hari. Sy bedrest smpai spotting hilang & mula kerja lps darah dh xde..Check hosp masih early & akan repeat scan minggu dpn at 9w. Hosp xbagi sy ubat apa pon stop bleeding. Atau awk boleh pegi clinic & mybe doc akan prescribed ubat progesterone ie Dupasthon. I amek acid folic je & hopefully scan nanti ada miracle.. aminnn. Semoga awk baik2 sahaja. Take care

Saya start bleeding weeks 6 sampai skrg weeks 13 masih ada keluar sikit and jarang2. Mmg dh g scan smua checkup dr smua ok hearbeat baby pun nampak and smua normal. Dr suruh bed rest je. Ubat utk stop pun xad bagi..Skrg mmg tak blh buat kerja lansung. Berdiri lama je blh spotting. So sy mmg baring je kerja rumah suami settlekan.

Normal. Sb takda pengalamankan mesti kita risau sangat sangat. Bila bleeding mesti kna baring. Jangan gerak sis. Nk solat, solat baring. Kna bgtau dokto dn jumpa dokto. Dokto bg ubt kuat rahim kat kita. Jgn stress2 bykkan bdoa minta selamat..

jgn byk buat keje sis. bykkn berehat. early pregnant ni org ckp fragile.

Sis dh scan 5week nmpk janin dh ye sis?

elak kan makan pedas, masam. Membantu la jgk..

4y ago

Kalau boleh elakkan makanan yang menyakitkan perut

semoga cepat sembuh....bnyk kn rehat...