mual, rasa nak pitam.

saya mengalami mual yg teruk. bila berdiri je rasa nak pitam. rasa nak baring je manjang. korang dulu alahan buat macamana ya? semua kerja serba tak kena ni.

5 Balas

Masa 1st trimester saya pn alami apa yg awak alami. sentiasa rasa mual dan kalau bdiri atau berjalan sekejap sahaja pn rasa nak pitam. Rsa mual tu dpt dikurangkan dengan minum air sunquick yg kurang manis tp sejuk. Tiap kali rsa nak pitam tu cpt2 cri tmpt duduk, dan bykkan berehat. mmg takleh nak elak, jd kena sabar hadapi smpai hilang. InshaAllah semuanya akan berlalu dgn cpt nnt.