Hanya sekadar pengkongsian

Saya masih dalam pantang alhamdulillah sekarang dah 41 hari, masa lepas bersalin dlu saya decide nak berpantang dkt rumah mak saya, tapi end up bende tu boleh buat saya stress. Jujur saya cakap mak saya ni seorang yg toxic, sbb apa saya ckp mcm tu? Sbb bila anak saya perut masuk angin, meragam dia salahkan saya tak jaga makan, padahal saya subscribe makanan berpantang, apa yg saya buat semua dia salahkan saya sampai saya hampir meroyan. Saya bersalin emergency czer jadi mental saya tak berapa kuat nak hadap. Seminggu lepastu saya pegi emergency sbb perut saya bengkak sakit, mak saya kata saya lasak sedangkan mandi yg pakaikan baju saya pun husband saya sendiri, jadi saya tak tau tang mana saya lasak. Keluarga saya ada yg tak sihat (demam batuk) masa saya balik dari hospital, mak saya sendiri cium baby saya sedangkan dia tau yg dia selsema, saya dah banyak kali marah jgn cium tp dia sengaja cium. Minggu kedua anak saya masuk hospital kene jangkitan kuman, doktor kata punca dari org yg ada sindrom demam. Mak saya tak boleh terima kenyataan tu family saya siap ckp dorg redha dipersalahkan dan sedikit pun takde kata maaf. Anak saya 6 hari warded dorg tak dtg melawat pun konon nya saya yg salah anak masuk ward. Saya sekarang dalam fasa healing di rumah mak mertua, alhamdulillah Allah hadirkan mak dan bapak mertua yg sangat baik. Anak pun makin sihat, cuma mental saya cuba jadi sekuat yg bole. Saja nak meluah, terima kasih sesiapa yg sudi baca isi hati saya 🤍

9 Balas

alhamdullilah ❤️ awak dan anak awak semakin healing... now awak focus kan yg sekarang .. yg lepas tu ..layanan mereka tu..abaikan la.. tak perlu fikir. sekarang semakin heal up kan.. kene happy² dengan baby ya sis... 😘 kene stable kan emosi ya sis.. sis kene kuat... semoga urusan sis dipermudahkan. Amin. ❤️

ye paham... ble jd mak nie ape2 jd kt anak je sume salahkn maknye.. sye pun x ske fasa bpantg.. memg bkn memori indah utk dkenang.. ape pun sis just fokus on mental health ye.. rmi yg tlepas pandg.. dyorg fokus on baby smpi mak pun terabai.. love yourself!

Sabar jela kan bila dpt parent toxic cmtu.. bikin mental breakdown. Teringat pulak pengalaman su bersalin anak sulung dlu. Stress sampai tumbuk almari bilik 😅. Serik dh nk berpantang rumah mak. Klu kita meroyan pun kita jugak yg salah.

semoga dipermudahkan urusan awak❤️🌻. inn shaa allah, awak dan baby dlm keadaan baik2 sahaja. alhamdulillah rezeki awak dpt FIL yg baik. awak kuat. yakin awak mampu. awak mommy yg hebat❤️

faham sangat perasaan tu bila ada orang lain cium2 anak kite. yg penting skrg, ibu dan baby sihat. semoga dipermudahkan urusan puan.

mg smuanya baik2 shj dan dpmudahkan segalanya Allahuma Amiin Ya Mujib..with big hug❤️

Post reply imageGIF

faham sgt perasaan tu sis. moga dimudahkan semuanya lepas ni ye ❤️

Semoga dipermudahkan urusan. Be strong ye mummy 💕

semoga semua ok