Saya sudah pregnant 7weeks

Saya masih belum buka buku pink, tapi kandungan sy sudah 7 weeks , boleh ka buka buku pink sebelum masuk 12w? Sebab sy belum berkahwin, sy nak pastikan kandungan sy baik baik sahaja, Help me ?

11 Balas

Sya dlu pregnant 4 weeks.. Blm kawen time tu.. Tapi sya pergi check up dekat swasta.. Buka buku kat hospital swasta dlu.. Masuk bulan ke 4 bru tukar dekat klinik biasa.. Buka buku pink.. Sbb dah ada surat kawen time tu..☺️☺️

Buka buku lewat tu .. doc/misi marah sebb takut lambat nk pantau bby n kesihatan ibu. Tapi kalau dr seawal taw preggy, da consume asid folic should be okay. Sb 12 week terawal tu penting bg pertumbuhan janin.

saya haritu buka lewat sngt 18minggu, kena marah nurse. skali cek punya cek hb punya rendah nasib nd jd apapa dgn baby saya. baik buka awal jadi ble tau apa mslh dr awal

Moga dipermudahkan urusan ya.. Boleh ja saya pun 3months++ baru sedar +ve tau and cepat2 buat buku pink bby utk pastikan dia slamat n sihat . #staystrong 💪🏼

sy bukak buku pink masa kndungan 13weeks. nurse tak marah sbb lps bukak buku, senang nk scan dn detect baby dlm kantung..tp kna buat appointment dlu sblm tu.

boleh bukak tpi kena pastikan umur sis 19tahun ke atas . kalau umur bawah 19tahun diorang akan call terus family kita

Sya buka buku pink 12 mnggu 5 hari,doc kata dah lambat..better gi buka jer sis

Boleh,lagi bagus buka awl.kng bukak lambt lg nurse bising.

Boleh sis. Pergi je kk buka buku pink ye.

5y ago

Okay thankyou sis 😇

Bagus buka awl. Sy msa 6w dh buka