Tumpang luah perasaan kejap.

Saya masa cek up dekat KK haritu HB ada low dari yang sebelumnya. Masa first chek 12.6 . Kli kedua cek hb 11.4. Jadi saya bagithu suami yg hb saya low… saya risau lah dekat baby jadi apa apa. Then saya tanya mak saya tentang masalh saya. Mak saya btau cara pemkanan saya salah. Saya salah combine pati asid folid dengn pati delima.. mak ajar cara betul. Then, harini mak mertua saya pulak tahu pasal ni sebb suami btau. Dia cakp lah saya asyik tidur je sebb tu hb saya low. Dia ada pengalmn gugur sebb hb low . Dia cerita yg dia asyik tidur je semasa mngndungkn anak dia tu yang meninggal sebb hb low. Saya tahu niat baik dia tapi tulah saya terasa sangat dengan apa yang dia cakap dekat saya. Rasa macm saya ni pemalas sangat ke? Rumh saya siap kemas semua mkn minum semua saya sediakan. Saya nk buat apa lagi? Terasa sangat waktu2 kita tahan sakit macm ni then orang boleh cakp macm tu. Rasa kecik hati dengn suami. Tapi dia tak ada salah pun. Mak mertua pun x salah. Salah saya lah hati tisue time pregnt mcm ni. Boleh tlg tak cara nak naikkn hb? Saya dah asid folid , vitamin, pati delima, buah oren, buah buahan, sayur sayuran brokoli tu semua. Chekup baby alhamdulillah membesar dengn baik . Ikut minggu dia. Silap kat hb low je. Kena berhati2.

1 Balas

Iron rich diet, lps mkn makanan tinggi zat besi, makan buah tinggi Vitamin C sbb Vitamin C bantu serapkan zat besi dlm darah

1y ago

Ok awak terima kasih . Saya pun mmng ada mkn vitamin c lepas mkn berat