Mak andam mulut puaka?

Masa 2 bulan mngandung ada buat sanding. Sebb saya bunting pelamin. Sebulan nikah dapat berita mengandung. Jadi mak andam saya tanya mengandung dah berapa bulan. Saya cakp lah dlm 2 bulan mcm tu. Dia tanya lagi, ada alahan ? Saya cakp lah tak ada. Then dia cakp eee bagusnya. Masa ni dalam hati suka sangat dengar. Lepastu dia boleh cakp. Biasanya kalau tak ada alahan ni tak ada masalah masa mengandung time nk bersalin nanti susah”. Terus berubah airmuka saya. Sampai sekrg dah nk masuk 6 bulan terniang2 apa yg makandam saya cakp tu. Takut sangat terus overthinking je🥲 kadang2 mood and perasan rasa yg bukan2. Kenapa lah dia boleh cakp mcm tu eh? Ya allah doa sangat kat Allah semoga dipanjangkn umur masa nk bersalin nnty. #firstbaby #firstmom

2 Balas

Anggap jela orang tu tak cukup ilmu. Takde kena mengena langsung. Sis relax je, jangan fikir benda yang belum terjadi lagi. Doa yang baik baik.

1y ago

Itulah… terniang2 je . Sebb saya dah 6 bulan tak ada apa apa alahan. Makan semua berselera. Gdm apa pun xdew, hb ok. Bila mengenangkn semua ok je teringat kata2 dia 🥲

mitos sis hehe