Saya 8weeks boleh ke makan asam

Saya makan asam sebab suka loya n muntah....kdg pahit mulut.. mmg cari asam je hmm.

Saya 8weeks boleh ke makan asam
10 Balas

hmm better ambil buah yg masam; epal hijau, oren, mangga... sbb saya pernah buat mcm tu, mkn asam awal2 Sbb mulut rasa mcm logam & loya(Sblm hamil sy bukan pemakan asam sbb perut sensitif dan alahan). Asam ni kandungan pengawet / gula tinggi. ada juga yg letak pewarna. Bila ujian minum air gula, result bacaan gula tinggi. Hadaplah BSP... hehe. Sy slh percaturan semasa awal kehamilan. Nk mkn asam sikit2 seketul dua ok lah... jngn kerap. aduh kecur pulak tngok asam ni 😂