Evap line ke positif?

Saya lambat period 32days, hari ke 20 lambat buat test negatif sampai dah jadi malas nak test, harini test lepas asar, dapat result macamni, saya tak tahu ni evap line or positif sbb naik double line ni pun lambat, tak macam anak sulung dulu kencing celup terus double line. Ni after 5mins baru naik. Sebelum ni pakai brand yg sama kalau lebih sejam dua jam pun kosong je, yang ni tetiba naik macamni. Need opinion dari semua. Terima kasih.

Evap line ke positif?
24 Balas

saya pernah jadi macamni … kadang mmg lambat nak detect double line tu .. mmg kita delay period dah lama tapi bila test negatif ja.. lepas seminggu try check lagi .. kadang ii tu persenyawaan lambat sbbtu bila check masih negatif .. saya dulu pun macamtu .. 3 hari check .. 3 hari lepastu pulak check lagi tapi negatif jaa .. lepastu delay sampai sebulan test ii naik double line .. kadang ii tu persenyawaan kita lambat dari tarikh yg sllunya org check subur tu … alhamdulillah sekarang dh 36 weeks 🤭🤲🏻

7mo ago

sepanjang nak tggu positif tu sis ada spotting tak??

saya pernah 7kali cek upt tetap neg . lewat period dkt 3bulan. badan mmg lemah mengigil . kli k8 cek baru naik double tapi tu pown samar² . so terus pie kk utk kepastian. n yes pregnant dkt 3bulan nak masuk 4bulan da time tu😅 time ni anak no 2 .

kalau buat masa la mungkin awal lagi.. mungkin sel telur baru nak membuahi .. jadi kena berhati ii .. jangan buat kerja berat ii.. jangan jalan banyak .. jangan terlalu lasak … banyak makan sayuran 😇😇 banyakkan berdoa yee

Saya dulu masa test pun dapat double line selang 10 min mcm tu. Saya dah buang dalam tong sampah dah lepastu saje check balik tgk2 ada line. Next day saya test pagi2 bangun tidur terus naik line. Alhamdulillahh anak dah 2 bulan lebih hehe

cuba guna diff type of upt. pastu test guna ir kencing awal pg masa bangun tidur. sy dulu pun lambat bbrp minggu tp check check negative. bila check guna kencing awal pagi terus positive.

lmbt priod 32days tu kira lebih sebulan la kan?irregular ya? saranan, cuba test first urine the next day..tgk naik jg line ke tidak

Macam evap /rosak pun ye. Patutnya line tu kena warna pink/merah. Sis repeat semula upt ya. Semoga ada rezeki ☺️

Skrg mcm mana sis? Sis pregnant ke? Sbb sy pun mengalami benda yg sama & guna upt yg sama

sis cba test awl pgi, msa bgun tdo tu.. semoga da rezeki untk sis

beli yg di drugstore. cuba test . atau pun guna je yg clearblue.