VITAGEN PERISA SUSU

Saya kurang minum susu biasa jadi saya minum vitagen perisa susu.. agak2 ada masalah tak?

7 Balas

Perlu hati2 dgn kandungan gula minuman2 macam ni. X semestinya pregnant wajib minum susu. Kalau tak boleh telan, boleh ambil supplement calcium sebagai tambahan. Banyak lg sumber2 calcium selain susu dari sumber2 makanan

Saya sepanjang pregnant takde amalkan susu. Pil kalsium pun tak ambil. Banyak lagi awal boleh dapatkan sumber kalsium secara sihat. Contohnya dalam sayuran berdaun, kurma, oren, buah tin.

Masalah nya datang kemudian..nnt gula dalam darah tinggi sis juga yg susah nanti..prgnt ni mmg kna kawal sugar intake kalau xnk kna kncing manis masa mngandung..

Better ambik supplement je sis. Lg mudah yg jenis capsule / soft gel. Telan je x rasa apa2. Kalau vitagen ni. Byk kandungan gula. Risau dpt diabetes plak.

Vitagen agk tggi gulanya & utk penghadaman.. jd kandungan mineral, zat besi & calcium tllu sedikit berbanding susu..

Kandungan gula tinggi lah

Tinggi gula