??

Saya khwin dah 6bulan. Masa khwin dulu sekali dgn kakak. Tapi kakak nikah awal 3bulan dari saya. Kakak kawin terus lekat and minggu lepas bru bersalin dan berpantang di rmh. Tpi saya masih belum ada rezeki lagi.. bila tgk akak dh dapat baby rasa happy for her tpi pada masa yg sama rasa cemburu sgt. Walaupun mak ckp saya bru lagi tpi xkan nk tunggu bertahun bru nk risau xdpt anak. Betul x? Sepanjang akak ada berpantang dlm rumah ni saya rasa down jgk kdng2. Suami dan saya pula PJJ, xde tempat rasa nk luah perasaan ?

65 Balas

Saya faham sangat sis.. saya kahwin dulu dari kakak saya.. sebulan tu kakak saya pulak kahwin.. lepastu dia lekat.. saya tumpang gembira sbb dapat anak buah lagi.. ehh tiba2 dpt msej dari dia tanya sya tak lekat lagi ke.. entah2 mandul dia cakap kat saya. Masatu menangis saya sis.. mmg kahwin ni lumba siapa cepat dapat anak ke.. saya diam. Saya redha.. lama tu saya disahkan hamil sis. Allah saja tahu perasaan saya. Kita jangan stress2.. belajar redha. Nanti sampailah masa kita. Allah yang kasi. Banyak mintak kat Allah ye.. redha tu maksud.. kita tak sedih dgn apa rezeki yg ada kat org lain.. rezeki kita ada.. cuma taktahu bila masa tepat. Sabar je kunci dia

4y ago

Tksih sis🥰