Stress

saya kerap stress... sy penah gugor so sy truma takot gugur lagi... apa perlu sy buat

12 Balas

Saya pun pernah gugur and kena dnc . Orang cakap kalau dnc banyak kemungkinan boleh berlaku sampai saya cakap kat doktor tak nak dnc sebab takut rosak rahim and tak boleh pregnant lagi tapi doktor cakap kalau tak dnc lagi banyak risiko contohnya tumpah darah so saya buat jugak dnc . Saya positif je , kalau ada rezeki adalah Allah nak bagi then 4 bulan lepas gugur saya pregnant lagi and skrg dah 33m . Nasihat saya jaga betul betul kandungan , kalau kita tak lasak or tak buat apa apa kerja berat , InsyaAllah ada rezeki . Jangan stress fikir benda negatif , banyakkan berdoa je and jaga diri jaga makan . Doa senjata mukmin . Sangka baik dengan Allah 😊

sy tak layak nasihat orang sebab sy pun kdg stress smpai menangis. cuma saya boleh tolong bagitau sis kena kuat lagi ya. terutama dari segi mindset. kalau stres dtg, cepat2 pikir baby atau sweet moment smua. menangis normal tapi kena bangkit ya. 😘😘

jgn stress sis.. jgn pk2 sgt.. in sha allah xde ape2.. sy pn sblm ni gugur gak 9wk4d..mmg ade perasaan takut tu tp sy bt2 lupe.. n klu sis mampu utk b'nazar ape2, pn bleh..

2y ago

kalau bleding teruk+sakit= gugur kalau bleeding teruk + tak sakit= hematoma, tak gugur.

Jgn stress2..bykkan bdoa pd Allah mtk dipermudahkan dan dilancarkan segalanya..kena fikir baik2..yakin dgn perancanganNya..

pergi bercuti sis. pergi tempat2 yg awk rasa tenang. buat aktiviti yg awk suka contoh mcm shopping atau baking ke.

Jangan stress sis. Kena Kawal perasaan. Kalau rasa stress dgr LA ayat Al-Quran. Banyak berzikir dan istifar

Banyakkan istigfar.jangan stress.sentiasa berfikiran terbuka dan redha atas ketentuannya.

Sebab tu jgn stress sis..tp slalu stress kenapa ni..psl trauma gugur or benda lain 🤔

Kena positif sis. Buang jauh2 yg negatif tu.

Fikir yg positive je sis