stress bahaya tak

saya kerap stress, adakah bahaya utk baby. mcm mana nak kawal dari stress?,

9 Balas

bahaya utk ibu sekaligus utk baby jg . firstly , kena tau apa punca awk stress . lps tue avoid benda / situation / org yg buat awk stress . kalau ada bajet , bole plan g short vacay utk free ur mind. we are the captain of our own mind , jgn biar anasir2 luar yg control mental kita.. 😄

Bahaya utk tumbesaran baby. Sy ade pengalaman kawan sy stress semasa preggy anak sulong. Akhirnya ank yg dilahirkan hidup 10hari je sbb komplikasi jantung dan ibu nya kemurungan akibat stress semasa mengandung.. moral of the story kalau stress, kawal emosi tu.. ingt baby dlm perut kita

sama....xpi bile berlakunye stress try relax tenang kn pkran dulu ....yg penting kite slalu kne pkr yg ank dlm perot ni kne happy dan sht......xpe kite abai kn kjap stress kite tok ank kite.....smoge kite dipermudahkan dgn sgla mslah.....

Hi. Bahaya stress untuk bayi dan ibu. Cuba elak fikir benda yang negatif terlalu lama. Kalau sukar mommy boleh baca ayat al-quran atau luahkan pada orang yang mommy percaya dan mampu beri moral support. Cuba sibukkan diri.

Sye lagi kerap stress dengan anak tiri. Dah la anak tiri 2 orang hero. Kadang terfikir jugak anak dalam perut. Ya Allah. Tak kuat rasa 😭😭😭😭😭

bahaya..sbb kita sndri pun tau jga klu baby dan kita itu saling berkongsi rasa dan pemikiran ..jdi jgn strss2 nti baby lahir x sempurna

Bahaya sis. Jgn stress stress nanti effect ke baby. Boleh jadi nanti tekanan darah tak stabil jugak. 😉

bahaya kalau stress...cuba buat benda yg sis suka utk elak stress..or nak senang,tido je

berzikir