Bersalin induce

Hi. Saya kena warded khamis ni & kena induce. Nak tanya pengalaman mommies yang pernah induce sakit tak? Berapa lama ambik masa untuk beranak? Kalau diberi pilihan mommies akan pilih induce or czer?

4 Balas

Sakit tu beza bagi tiap² org. Pd sy, yg paling sakit masa check bukaan. Induce yg sy dpt masuk pil dari bawah. Proses tu tak sakit. Lepas masuk pil baru rasa contraction. Biasa laa sakit macam sakit pinggang tu. Rasa rimas, tak selesa, nak minta org urut pun ada. Cuma nak dapat bukaan tu ambik masa lama juga. Btw anak kedua ni sy pilih lahir normal jugak. Mungkin kena induce jugak. Rabu ni tunggu keputusan hospital sama ada kena admit terus atau masih boleh tunggu lagi. Semoga kita semua selamat melahirkan & diberi kesihatan ibu dan anak, amin.