Beranak induce

Nak tanya mommies dekat sini ada experience bersalin induce ke? Sebab dr kata saya ada gula tinggi dan kemungkinan kena induce. Jadi saya google beranak induce ni macam mana dan ramai kata lebih sakit drpd normal. Saya takut sgt sebab 1st time saya pregnant ni. Boleh tak saya nak tahu macam mana pengalaman mommies yang beranak induce dan apa tips yg boleh bagi. Saya sangat risau #firstmom #pleasehelp

4 Balas

saya pun berkemungkinan jugak akan induce n ini anak first after miscarriage tahun lepas. first scan dekat kk baby 35weeks 1.9 je n then pergi refer ke hospital doc tu dapat berat baby 2.1 pula . 18/10 ni prgi lagi hospital utk tgk lg berat baby mcm mana klu tumbesaran still tk besar akan induce katanya. wallahualam . esok 14/10 sy masuk 36 weeks ,, taktau la berat baby naik atau tk hope naik la,, takut di induce huhu

Kita sama... Sy pun gula tinggi.. Dktor kata mgkin kena induce.. Kalau ekot kan 22hb due sy.. Tp 7hb kena beranak.. Pun dgr org kata sakit kena induce ni.. 😅 Bnyk2 kan bdoa je.. Sama2 kita minta Allah permudahkan urusan nanti..

sy dlu induce drip 2 kali sbb overdue.. mmg sakit induce tu lg sakit.. sbb umpama kne pakse beranak..

Awk boleh minta epidural