16week

Saya jenis susah sangat nak makan ubat,, makan zincofer muntah tk berenti, dokter bagi ubat sebiji2 tapi bau ubat tk boleh masuk. Apa akan jadi jika saya tk makan ubat tapi saya cuman makan asid folic.?

1 Balas

Saye tak sure lah , sbb ubt yg doc bagi tu semua ad function dia , mcm iron tablet untuk zat besi tmbh darah , vit B , folic asid .. setiap nama ubat awak bole research kt google .. Kalau tk bole mkn zincofer , ckp je ngn doc .. nnti doc tuka ubt.. mcm saye mula2kn iberet .. xsesuai .m doc bg 4jenis ubt , tiga jenis ubat tu tmasuk ngn iron tablet saya mkn sekali gus , 1 lagi ubt tu vit c je kemam 😂