BERPANTANG DI RUMAH SENDIRI ATAU RUMAH MERTUA?

SAYA INGIN BERTANYAKAN PENDAPAT.SALAH KE KALAU KITA MEMILIH BERPANTANG SENDIRI SEDANGKAN BERPANTANG ANAK SULUNG?DEMI UNTUK MENJAGA KESEJAHTERAAN IBU BAPA MERTUA,DIRI SENDIRI DAN BABY KETIKA MUSIM COVID?BUKAN TAK NAK BERPANTANG DI RUMAH MERTUA TAPI RASA SEGAN UNTUK MEMINTA PERTOLONGAN SEDANGKAN SUAMI BERADA DI RUMAH SENDIRI DAN BAGI MENGELAKKAN BERLAKUNYA PEMBAWAKAN COVID 19.ADA SESIAPA BOLEH SHARE KAN PENDAPAT ANDA.

2 Balas

Saya pun setuju utk berpantang sendiri, zaman covid ni elakkan la kalau boleh utk ke tempat lain walaupun rumah mertua. Kalau yg pregnant ni ramai tk dpt vaksin lg, risiko kt ibu dan anak sangat tinggi. Boleh tolak pelawa mertua elok elok (kalau mertua yg mmg suruh pantang sana)

kalau dalam keadaan covid sekarang,better pantang sendiri.Rasany lebih terkawal n lebih selamat kalau dekat dalam rumah xramai sangat.Bukan ap,kalau berpantang rumaa mertua,mungkin susaa jugaa nak kawal pergerakan keluar masuk bagai Kan..Semoga dipermudahkan ye..