Biasakan anak dengan orang luar

Saya ingin bertanya, bagaimana nak latih anak untuk biasa dengan orang lain sebab saya plan nak hantar pengasuh. Sebab sekarang ni, anak saya cuma nak dengan saya dan suami sahaja. Jika dengan orang lain, dia akan menangis. Sy risau takut takut pengasuhnya akan stress dalam keadaan mcm tu. Atau puan puan ada pandangan lain?

1 Balas

Bg sy pengasuh tu yg patut main peranan ambil hati n mesrakn diri dgn ank kita supya ank selesa.. Bdk mmg la bgitu, dia x knal, xkn dia nk senyum2, kompom la takut nangis msa mula2.. Kita nk suruh ank jgn nangis n buat biasa dkt pngasuh pun dia bkn reti, kcil lg kn.. Mula2 jer, lma2 nanti ok laa.. Nanti jumpa kwn lg dia suka..