Monurol boleh ke ambil during pregnancy

Saya in early pregnancy. Tadi pergi check dgn doc scan masih belum nampak. Doc buat urine test blood test semua. And result dari urine test i ada infection sikit. So doc bg ubat monurol. Masalahnya bila saya buka kotak ubat dah baca description sbb nak kena bancuh ubat tu saya nampak warning not safe for preggy mom. So sy pun google lagi. Apa pendapat mommies ya patut ke tak saya consume . Dilema laa sbb scan tadi pun belum nampak kantung risau la kalau apa2 . Ttc dah 2 tahun 😭😭

Monurol boleh ke ambil during pregnancy
1 Balas

Jumpa doktor balik dan tanya ttg ubat tu. Kalau sis still takut lepas doktor terangkan, minta doktor tukarkan ubat lain yg selamat utk pregnancy.

1y ago

ye sis saya ragu2 jd sy decide tak minum lagi. since esok mmg sy kena jumpa doc lagi sbb result beta hcg. harap semua baik2 saja .