induce

saya hri ni dah masuk 2nd induce.. after 4hours check bukaan 3cm..tp saya lansung xrase contraction..normal ke..ke mreka yg silap check..

12 Balas

Pngalaman sy ank first.Sy dlu sma.first induce xdk rsa pape sgt.sbb sy xbring btol2.scond insert sy bring ja.lpas pd tu mmg skit..tp sy rsa lmbt jgak bkaannya.lpas bka 4cm msk lb..dlm brpa jam dorg drip, y tu lg skit...xtau nk ckp sakitnya..tpat 12.13pm sy slamt lhirkn bby sy scra nrmal.rpanya sy xda ktuban air.ktuban drah mmg ssh brank kot.😅😅hbs clar kpla ank sy sbb dktor msukkn ap nth nk pcahkn ktuban.tp xda air.juz drah..myb lpas insert sis xbring dlm msa y dktor ttapkn kot.

After 1st induce sy blh lg jalan2 without pain. 2nd induce after few hrs I dh buka up to 3cm. Supposedly lepas induce tu Dia kena buka 1cm every 1 hour la but if it doesn't, Dia Akan Cuba jga make sure u dilate to full cm. But the process, tuhan ja tau. Pagi masuk 2nd induce, dlm pkl3 I'm fully dilated and proceed with labor.

Sy anak sulung dlu, 3 kali induce jln buka 2 cm je. Pastu ketuban pecah trs kene tolak ke LR. 12 jam menunggu xde rsa sakit apa pn. Last2 emergency ceaser sbb poor progress.

Nanti kalau dia rasa sakit, nak senyum pun tak jadi..pengalaman 4/4 baby induced pitosin.😂 semoga sis dipermudahkan, bawak berjalan dengan kerap..

sy induce xde langsung buka jalan last2 czer esok..mlm nie da boleh start puasa dah sbb ubat xde berkesan doakan saya dan beby sy selamat ya. Amin..

Sy anak sulung kali ketiga induce bru jln bukak,yg secnd,skali induce da branak.. tp sakit induce tu, masyaa Allah,xleh bwk bincang.. sakitt

Mintak nurse /Dr check. Sy dulu induce tak sakit apa. Rupanya tak masuk betul 🤣. Induce semula baru sakit Dan ada bukaan.

sma mcm sy 😂 2x induce dlm ,3cm msuk LR ,induce drip pulak ,still xrsa sakit 😂sudh ny czer

Bila bukaan makin besar,makin terasa sakit contraction tu...

nanti makin lama bukaan makin besar boleh rasa contraction.