bukaan 3cm sja lepas masuk induce belon

mommies.. saya dah masuk wad haritu.. bukaan 2cm.. lepas tu doktor bagi induce belon dan jatuh buka 3cm ja.. dr kemarin smpi pagi ni still 3cm.. ada tak tips nak cepatkan bukaan? jalan2 kat wad dgn ketuk ketampi dah buat..still sama..dan doktor dah buat membrane sweep jg..huhu.. 4hari dah dlm wad ni🥲

2 Balas

nak tanya sis...kalau induce ubat too doktor akan bagi penerangan dulu ye ...maksudnya dia akan terangkan jenis induce yang kita ambil nak suruh husband sign persetujuan ?yang kedua ,serah diri awal pagi ,hari yang sama ke mereka induce ubat tu ?...

10mo ago

ouh okk ii ...terimaksih puan ...saya nervous first time kena induce ...besok serah diri ...doakan perjalanan saya melahirkan zuriat dipermudahkan yee

wah 3cm dh jatuh belon ya. Sy induce belon 5cm xjatuh sampai dktr buka kan. tapi lepas tolak LR pecah ketuban, tetiba xde progress bukaan. sudahnya kena naik bilik OT

10mo ago

Sy 3x kena membrane sweep. 2 dkt wad, 1 dkt LR. tapi dkt LR mmg terasa perit sbb tmbh dgn contraction.